Projectnaam  Verbouwing Chorushoeve Munstergeleen
Locatie  Munstergeleen
Periode  2018 - 2023
   
   

Project

 

In 2018 zijn we gestart met de restauratie van de chorushoeve in Munstergeleen. We hebben de voormalige schuur omgebouwd tot kantoor en winkelpand.

 

Het idee was om de oorspronkelijke open structuur van de schuur zoveel mogelijk terug te brengen in combinatie met het creëren van een goed geïsoleerd gebouw. Dit hebben we gedaan door een doos volledig uit houtskeletbouw in de bestaande structuur te plaatsen. Bijkomend ontstaat er door deze open structuur een enorme ruimtelijkheid en contact tussen bovenverdieping en begane grond. De open atelierruimte zorgt ervoor dat de fysieke grenzen tussen kantoor, winkelpand en algemene ruimte vervagen.

 

De gerenoveerde Chorushoeve bestaat voor 80% uit materialen die al aanwezig waren in de schuur. De materialen zijn gedemonteerd, schoongemaakt en hergebruikt. Daarnaast hebben we lichte, subtiele materialen gebruikt om de nadruk zoveel mogelijk op de bestaande structuur van het pand te leggen.

 

Het gebouw heeft met zijn bijkomende structuur een lage energielast en kan volledig worden verwarmd met een warmtepomp. Op deze manier ontstaat er naast het pand met zijn monumentale status ook een energetisch verantwoord gebouw.