Projectnaam  Interieur Villa Bergstein
Locatie  Kerkrade 
Periode  2012 - 2013
Aannemer  Winkens bouwbedrijf
Aantal m²  250

 

 

Project

De restauratie van het rijksmonument ‘Villa Bergstein’ tot een kantoorverzamelgebouw. De villa is in opdracht van P. Bergstein in traditionele stijl ontwerpen door Architect C.J. Duykers. De villa is in oorspronkelijke staat hersteld en oriënteert zich meer naar de stad toe. Dit doormiddel van het plaatsen van twee grote gevelopeningen en een tweede entree in de zijgevel grenzend aan het pad richting Rolduc. De gevelopeningen zijn zorgvuldig gepositioneerd waarbij rekening is gehouden met de structuur van de villa. Een tweede toevoeging is een dakkapel gericht naar de binnenstad en toont letterlijk de structuur van het pand.

 

De oude elementen zijn in oude staat teruggebracht terwijl de toevoegingen aan de villa architectonisch verantwoord zijn.

Het interieur is met name aangepast aan de wensen van de huidige tijd en voor het overige zijn alle ruimten intact gebleven. Alles is zorgvuldig en ingetogen gerestaureerd en de monumentale traphal is geschilderd in een palet van pasteltinten om de dynamiek en veelzijdigheid van het kantoor als verzamelgebouw aan te duiden. De tuin van de villa wordt deels gebruikt om te parkeren en wordt deels omsloten met groen.